October 26, 2007

Préselés

pilisvorosvar-daily-photo-preseles

After letting the merlot wait for two weeks, it was time to press it. There are 700 kg of grapes in the press! We are curious to see what it will give. Sugar has been already completely transformed into alcohol.

Préselés! Majdnem két hétig hagytuk ledaráltan állni a Merlot-ot, szépen el is kezdett erjedni. Itt volt az ideje a préselésnek. A présben 700 kg szőlő cefréje van! Kiváncsi vagyok, mi lesz belőle! A korábban 22 fokos mustban szinte már teljesen átalakult a cukor alkohollá.

Après l'avoir laissé reposer pendant deux semaines, il était temps de presser le merlot. Il y a 700 kg de raisin dans la presse ! Nous sommes curieuses de voir ce que cela va donner... Le sucre s'est déjà complètement transformé en alcool.

5 comments:

Web-OJ said...

700 kgs of grapes!!!!!! Wow!! Does the colour go off from the hands easily?

Jim Klenke said...

messy but I but fun

paideleo said...

I made it almost a month ago.
I hope you get a good wine.

Elise said...

A week later : the colour is gone from the hands, but the little wounds not yet :(

Anonymous said...

Micsoda két jóképű pasi! Főleg a jobboldali, nem tudjátok az elérhetőségét?

Tündike és ikertesója, Cilike