November 27, 2007

Pipelines

pilisvorosvar-daily-photo-MOL

MOL has already begin to work in the fields (we already wrote about it here). They are not really careful with the roads and the crops... and we also discovered they made disappear a little source that was here :(

A Mol vezetéket fektet a határban. Le akartam fényképezni egy forrást, mielőtt végleg eltűnik. Sajnos már eldózerolták... Későn értem oda, végleg eltűnt. Senkit nem érdekel már.

MOL a commencé à travailler dans les champs (nous en avons déjà parlé ici). Ils ne sont pas très doux avec les chemins, ni les plants... et nous avons également découvert qu'ils ont fait disparaitre une petite source qui sortait de terre ici :(

4 comments:

Anonymous said...

Remélem, a vezetékfektetés sokkjából hamar felébred a természeti környezete.Csak arra szeretnék rávilágítani, mekkora műszaki kihívás és csoda egy ilyen vezeték kivtelezése.A csűvezeték a modern közlekedés (szállítás) leghatékonyab és legolcsóbb eszköze.200 bar nyomással áramlik a gáz ide egyenesen Százhalombattáról. A csöveket egyenként kézzel hegesztik. Bízom abban, hogy egy ilyen 21. századba mutató technikai csemege kivitelzésénél nem hagyták teljes mértékben figyelmen kívül a jelen korban megkövetelt környezeti, esztétikai, és természetvédelmi szempontokat sem.

Anonymous said...

Mindenki a MOL-t védi, de minket ki véd meg a Mol-tól? A vezeték fektetése elértékteleníti a földeket. Egyszerűbb és környezetkímélőbb nyomvonala is lehetett volna a vezetéknek. A tervezéskor a földtulajdonosakat levélben értesítették, amit ők egyeztetésnek állítanak be. Szerintem egy levél nem egyeztetés. A MOL visszaélt erőfölényével és hatalmával, a tulajdonosok érdekeit semmibe vették. A táj rehabilitációja nem tudjuk, hogy fog megtörténni! A kisemberek mindíg ráfáznak. (A gáz nem ide áramlik, hanem rajtunk keresztül megy Perbálra!)

Anonymous said...

Pipelines, like these were installed where I lived when I was a small boy right after world war 2. Amazing that I had forgotten that until I saw this post of yours.

Khádi said...

Képek a gázvezeték fektetéséről:
www.picasaweb.google.hu/molzrt